dimarts, 23 d’octubre del 2007

El jardinero fiel - 2n de Batxillerat


Més enllà dels aspectes purament formals (fotografia, interpretació, música, etc.) d'aquesta pel·lícula dirigida pel Fernando Meirelles, basada en una novel·la del John Le Carré, què en penses del tema que es planteja? Creus que es tracta d'una manera encertada?

Si tinguessis que recomanar aquesta pel·lícula a un amic, quins aspectes en destacaries?


Si cap d'aquestes preguntes et sedueix, fes una sinopsi de la pel·lícula.



Et va agradar la banda sonora? Aquí tensel tema central:


18 comentaris:

Unknown ha dit...

Be,
a què espereu per fer el comentari? la música ajuda!
Recordeu les imatges, els paisatges,la vitalitat d'ella, l'alegria, les flors per regar i l'enamorament, l'interés per saber i conèixer d'ell; els llargs kilòmetres caminats pels germans per arribar a l'hospital, la investigació, la ràbia , la impotència, el paper de les farmaceutiques...

Espero els vostres comentaris

Júlia

Lorenzo Molina Montilla ha dit...

La pel·lícula de "El jardinero fiel" em va agradar molt. Parla sobre un tema molt poc tractat al cinema, el qual molta gent ignora.
Justin Quayle, un diplomàtic britànic apasionat per les plantes,coneix a una activista molt inteligent i entregada per causes justes. La apasionada Tessa Quayle. Tots dos tenen personalitats complementàries i terminen casats.
Per desig de la seva dona, el matrimoni viatja a Kenya. Allà, la seva dona portarà a espatlles del seu marit una investigació sobre les indústries farmaceútiques que proporcionen medicines a la població local sense res estrany aparentment. Estava a prop de descubrir un gran escàndol a escala mundial. Finalment però, la seva curiositat fa que termini assassinada. El seu marit, però, motivat per les constants sospites d'infidelitat i la poca confiança que desprenien els membres de l'alt comisionat britànic que allí es trobaven, decideix terminar la labor que començà la seva dona, quan descobreix una sèrie de documents al seu ordinador. Els sentiments de dubtes, la ràbia que sent per la pèrdua de la seva altra meitat i la traïcio que li fan els seus companys de professió es plasmen en tot moment a la cinta. Després de molts viatges, amenaçes i entrevistes, Justin descobreix que les farmaceútiques experimentaven amb els medicaments en proves amb la població de Kenya, degut a la milionaria despesa en va que supondria tornar als laboratoris si qualsevol altra farmaceútica treu al mercat la medicina abans.
Aquest aprofitament dels més dèbils i desamparats, la penosa situació de la població local, la espectacular banda sonora juntament amb els asombrosos paisatges que s'admiren al film són alguns dels elements pels quals recomanaria veure el film. I sobretot no us oblideu dels kleenex!

carlos ha dit...

el "film el jardinero fiel" que vam veure la clase fa dues setmanes em va semblar una pel·lícula interesant. Es nota que la pel·licula està feta amb esforç i dedicació que es plasmen al film amb una gran ambientació. L'història ens sitúa a l' actualitat on les diferències econòmiques entre països són una realitat. Les potències econòmiques destinen gran part dels seus presupostos a la fabricació de fàrmacs que permetin curar enfermetats com la sida o la malària. Aquests medicaments no es possen en marxa en els seus propis països sinó que abans s' utilitzen en persones pobres i necessitades com ho són la població de kenia.Sota aquest context Tessa s' en adona de les irregularitats però la seva intromissió acaba en un trist desenllaç.

En rebre la trista notícia de la mort de la seva estimada justin decideix investigar l' extraña mort de la seva dona a mans d' uns criminals . El viatge a kenia resulta ser una experiènica dura i emotiva per a Justin que observa amb els seus ulls la pobressa i la situació d' injustícia d' una societat abandonada en la misèria.Però els destins entre tessa i justin arriben a trobar-se degut a la persistència dels agents contractats per evitar que el secret de l' ús de la població com conills d' índies surtin a la llum.
Malgrat el seu inici lent la pel·licula arriba a ser intensa al final amb persecucuons i tiroteigs que fan que sigui una pelicula recomanable.

carlos zapata

Daniel Tarancón Lucena ha dit...

Bé, amb el meu comentari no tractaré l’argument de la pel•lícula, ja que em sembla que la major part dels meus companys tractaran aquest tema. Només diré, que el film, ambientat a l'Àfrica, pot estar basat en històries reals, i que si fos així, no ens hauríem de quedar amb els braços plegats.
Us recomano veure aquest film, no només per la història d’amor, bastant diferent, o per la història intrigant de morts i assassinats. Crec que hi ha punts que es tracten en la pel•lícula que sí que són realment importants. Aquests són petits detalls, però que en realitat són els que fan pensar.
En aquest món de globalització, qualsevol decisió que prengui un país repercuteix a la resta, i al film això queda bastant reflectit. Podem observar com les decisions que es prenen als països desenvolupats, amb capacitat de decidir per ells mateixos, afecten moltíssim a aquets països del tercer món, que constantment necessiten ajuda.
Potser això no és molt fàcil de veure, i arribem a aquesta conclusió després de pensar-hi, però hi ha altres aspectes que si podem observar en només veure la pel•lícula. Les desigualtats entre uns països i altres, per exemple. Com es possible que uns països tinguin tants diners, tants recursos, i altres no tinguin res? Com es possible que nosaltres tinguem tantes facilitats per fer qualsevol cosa, i altres tinguin que caminar quilometres i quilometres per poder agafar aigua potable?
Si us plau, veieu la pel•lícula, i reflexioneu si en realitat tenim dret a queixar-nos sobre les nostres vides!

Silvia Sánchez Berdullas ha dit...

Per a començar explicaré breument l'argument d'aquesta pel.licula,
Tracta d'un diplomàtic britànic que està donant una conferència i de sobte
una activista que estava entre el public, comença a donar les seves opinions
i a contradir-les, fins i tot aconsegueix que la gent surti d'aquesta.
Seguidament, ella es posa nerviosa i li demana perdó i es ell el mateix que li diu
a ella que no passa res, i Tessa li invita a la seva casa i a partir d'aquest moment comença una relació.
Al poc temps Justin es té que anar a Africa i Tessa li demana que si es pot anar amb ell i quan es troben en Africa comença a obsessionar-se en descobrir una gran companyia farmacèutica que distribuïa medicaments contra la tuberculosis perquè esta veient en la seva instància que estan fent proves mediques amb els habitants d'aquest país.
I quan se n'adonen que la Tessa està destapant aquesta companyia i ha descobert moltes coses amb el seu ajudant, aquests dos són assassinats.
I a partir d'aquí el seu marit comença a investigar sobre l'assassinat de la seva dona.
Recomano aquesta pel.licula perquè mostra molt be la realitat, encara que pot ser encara més dura.
Es interessant veure-la perquè mostra l'altra cara del món que no veiem mai, ni podem sentir el que pateix aquesta gent i ni tan sols podem saber la sensació de viure amb l'instint de supervivència.
Les imatges i els paisatges ens expressen tristesa, pobresa i egoisme per part dels països desenvolupats que no ajuden econòmicament, ja que els països subdesenvolupats no tenen edificis per poder protegir-se davant de qualsevol problema o catàstrofe natural.
Tessa ens mostra una vitalitat guerrera davant dels problemes que ella no té res a veure, no es un pensament egoista sinó que pensa en ajudar als de més, fins i tot arrisca la seva vida per salvar altres vides.
Els hospitals no estaven en condicions d'atendre a tots els pacients, ja que no es trobaven en un espai força gran i havia massa població, els metges mostraven una actitud de despreocupació i desinterès per els pacients.
El paper que desenvolupen aquestes grans empreses farmacèutiques són un paper molt intel.ligent perquè ho planegen tot d'amagat i contracten a professionals per intentar cobrir el que estan fent i juguen amb el pensament i vides de la gent per tal de guanyar i no perdre diners ni temps i aconseguir augmentar el prestigi de la empresa.
La banda sonora es totalment diferent a les que solem escoltar.
Per tant es una història molt entretinguda, intrigant, i que et fa reflexionar molt sobre aquest món globalitzat. Així que no us la podeu perdre!

Miriam Vinuesa Carrasco ha dit...

La pel·lícula britànica El jardinero fiel ( The Constant Gardener), és un film que em va agradar molt. Té una trama molt interessant, que et fa que no treguis la vista de la pantalla ni un moment.

La pel·lícula explica l'història de l'activista Tessa Quayle (Rachel Weisz), dona del diplomàtic britànic Justin Quayle (Ralph Fiennes). Tessa és brutalment assassinada al nord de Kenya, on està instal·lada amb el seu marit. Tot sembla indicar que es tracta d'un crim passional, perquè el metge local que sempre li acompanyava, desprès del crim, havia fugit. Tessa abans de morir estava fent una important investigació relacionada amb la indústria farmacèutica. Justin perseguit pels remordiments i ferit pels rumors de les suposades infidelitats de la seva esposa, decideix acabar el que ella va començar. Justin acaba descobrint que hi ha una conspiració per part d'una companyia farmacèutica que distribueix medicament contra la tuberculosi amb important efectes secundaris. Aquesta companyia el que fa és ocultar aquests efectes perjudicials, enterrant el cadàvers en una fossa comuna i millorant la composició de la droga.
Aquesta conspiració s'hi ha cobrat la vida de molts innocents, i ara ell es donarà compta que la pròxima vida en perdes serà la seva. I efectivament, a ell li acaben assassinant.
En aquesta pel·lícula també hi ha una important història d'amor, que es el que constitueix l'alma de la pel·lícula.

Les fotografiés, les imatges d'aquest film estan molt elaborades. També en la pel·lícula juga un paper important les plantes y les flors, que a Justin li agraden moltisim.

Per últim, recomanaria que miresiu aquesta pel·lícula perquè us agradara molt, us entetindra, i a la vegada us emocionara.

Montse Mercado ha dit...

La pel·lícula "El jardinero fiel" em va agradar molt.
Aquesta pel·lícula tracta temes dels quals són veritat i la majoria de persones no ens adonem de que estan passan.
Justin Quayle és una persona que l'hi agraden molt les plantes i coneix a Tessa amb la qual viatja a Kenya.
Aquesta, comença una investigació sobre els medicaments que li proporcionen a les persones d'allà, però aquesta investigació fa que sigui assesinada. Poc després el seu marit Justin descobreix els documents d'aquesta investigació a l'ordinador i decideix continuar-la ell.
Al final Justin descobreix que els medicaments que li estan proporcionant a aquestes persones són defectuosos, es adir que els estan utilitzant com "conillets d'india", els tenen per provar els efectes d'aquests medicaments.
Penso que, aquest món no és just perqué unes persones tenen molta riquesa i d'altres persones no tenen res i el pitjor és que aquestes persones són utilitzades de diferets maneres.

Montse Mercado

Melania ha dit...

"El jardinero fiel" és una pel·lícula que val la pena veure perquè ens mostra el paper que juguen les indústries farmacéutiques a la societat peró, personalment, crec que utilitza aquest exemple com una excusa per mostrar veritablement la influència dels països rics sobre els països pobres, que els utilitzen com a laboratori de probes. Opino que aquesta pel•lícula aporta un important missatge.
Tot succeeix a les barriades de Kenya. Justin és un diplomàtic molt important però és un home gris, apagat i en una entrevista es troba amb una activista amb molt caràcter amb la qual arriba a casar-se. El film comença amb l'assassinat de Tessa, esposa del diplomàtic. A partir d'aquí el film es basarà en la investigació d'aquest assassinat i sobre la suposada "altra vida" que portaba la Tessa. La pel•lícula s'estructura amb flashbacks que a vegades es van repetint adquirint més significat a mesura que el protagonista va recullint informació. El que veritablement mou al protagonista a la ivestigació és el pensar que la seva esposa l'és infidel amb un altre activista.
És una pel•lícula molt interesant perqué aconsegueix un equilibri entre lo remàntic i lo polític. És impactant observar la gran evolució del protagonista. Aquest home poc ambiciós es sorprèn a sí mateix llençant-se a una perillosa investigació per netejar el nom de la seva dona i per terminar amb el que ella va començar. No trigarà en adornar-se'n de la conspiració de les farmacèutiques ja que abans Tessa li havia advertit. Aquest escàndol que va acabar amb la vida de la seva dona possarà també en perill la seva.

No t'ho perdis!

Melania

Javi Campaña ha dit...

La pel·lícula de "El Jardinero fiel" tracta d'un tema molt poc tractat en la nostra societat perquè molta gent ignora.
La pel·l'icula tracta d'una dona, la Tessa (una activista), que és assasinada al nord de Kenya on vui amb el seu marit en Justin (un diplomàtic). La dona estava fent una investigació sobre un producte farmacèutic contra la tuberculosi. Al ser assasinada, el marit, a conseqüència de la seva gelosia decideix continuar amb la investigació que portava la seva dona.
Això, provocà la mort de moltes vides africanes i també la d'ell.
Justin no es va donar compte que a causa de la seva gelosia va perdre a la dona q més estimava.

Les empreses farmacèutiques, sense cap mena de pudor i pensant en tots moments en elles mateixes probaven els medicaments amb les persones més dèbils i pobres del món, per veure quines reaccions tenien.

En auqest film queda bastant patent el concepte de la globalització i els efectes perjudicials de les multinacionals; perquè es veuen reflexats els dos mons, els països rics i els països pobres.

Recomano aquesta pel·lícula perquè dona una visió quasi exacta de la realitat que vivim en els nostres dies.

Els paissatges juntament amb la música del film reflexen millor el que en certa manera passa a la realitat als països pobres.



Javi Campaña

saaRa! ha dit...

Faré un breu comentari sobre la pel·lícula "El jardinero fiel" ya que els meus companys ja us han argumentat la pel·lícula i a través dels seus comentaris podeu tenir una idea de què va la pel·lícula.
Jo crec que és una d'aquestes pel·lícules que has de veure, perquè va molt la pena i amb ella pots entendre una mica com viu el tercer món, ja que sense veure-la podem tenir una lligera idea però si la veiem, ho tindrem tot més clar.
I també és molt bonica de veure, perquè et mostra l'altre vida del món a través d'una peculiar i diferent història d'amor.

no puc dir-vos gaire més, perquè ja està tot dit, nomès us puc dir que la veieu perquè val la pena.



Sara Martínez 2º Btx B

anna vicente ha dit...

La pel·lícula de "El jardinero fiel" tracta sobre un tema, el qual gairebé ningú de la societat actual mostra interès, degut a que, com no els afecta principalment doncs no s'interessen per la resta del món.

El film en sí, tracta sobre les industries farmacèutiques, les quals creen nous fàrmacs i proven els seus efectes secundaris amb els països del tercer món.
El tema que tracta la pel·lícula es totalment ser a la vida real, encara que no ho sentim per les noticies ni res, això succeïx diàriament i per culpa d'aquest fàrmacs mor molta gent als països subdesenvolupats.

Jo penso que aquesta pel·lícula l'hauria de veure tothom, per poder assabentar-se de la situació que en realitat estan patín aquest països.
A més la banda sonora que han utilitzat per aquesta història, et fa viure més aquest fet, ja que aquest tipus de música i aquesta temàtica et crea un ambient en el qual ho pots sentir intensament la sensació d´impotència a l´hora d´ajudar-los.

I per a concloure el meu comentari, us diré que a mi, personalment m'ha agrada't molt la pel·lícula.

Lourdes ha dit...

La pel•lícula de " El jardinero fiel" va ser filmada a l'any 2000,i és per això que el tema que tracta és de bastant actualitat.
L'argument de la pel•lícula es basa en l'historia d'amor entre un diplomàtic britànic anomenat Justin Quayle, i una activista anomenada Tesa. L'argument d'aquest film barreja l'historia d'amor entre els protagonistes amb la situació de pobresa que es viu als països desenvolupats, especialment en l’Àfrica. Aquesta situació sens es mostrada principalment a traves de la protagonista la qual ens la presentem com una noia defensora de les causes justes, i incapaç de mossegar-se la llengua davant de les injustícies. Totes aquestes injustícies són mostrades a traves de diverses fotografies i paisatges que mostren molt detalladament la situació dels països tercermundistes i la influencia dels països rics en ells.
Desprès d’això sol em queda recomanar aquesta pel•lícula, ja que estic segura de que aquesta no deixarà indiferent a ningú, degut a les diverses escenes que es troben plenes de sentiments.

Alba Cantero Villanueva ha dit...

Aquesta pel.lícula cirdada "El Jadinero Fiel" és una obra mestra del suspens, el romanç i la intriga política,és fascinant.Un thriller tibant i absorbent que arrossega als sentits i revoluciona la ment com poques pel·lícules han pogut assolir .
Aquest film es basa en la história d'amor entre un diplomàtic i una activista.Tot comença en el nord de Kenya on assassinen brutalment a l'activista més lliurada de la zona, la brillant i apassionada que prepara una denúncia sobre el treball d'una multinacional farmacèutica a Kenya (Tessa Quayle).Un metge local que l'acompanyava ha fugit i tot sembla apuntar cap a un crim pasional. Els membres de l'Alt Comissionat Britànic estan convençuts que el vidu de Tessa, l'afable i poc ambiciós Justin Quayle deixarà l'assumpte en les seves mans, però estan molt equivocats. L'equilibri professional del diplomàtic ha basculat al perdre a la dona a la qual tant estimava. Aquests dos éssers tan oposats s'atreien mútuament i gaudien d'un feliç matrimoni en el qual ella poc abans de morir estava embarassada.Els records d'aquesta unió empenyen a Justin a prendre una decisió per primera vegada en la seva vida personal i professional i a intentar entendre el que realment va ocórrer.Perseguit pels remordiments i ferit per les remors de les suposades infidelitats de la seva esposa, Justin se sorprèn a si mateix llançant-se a una perillosa tasca.Ha decidit netejar el bon nom de la seva dona i "acabar el que ella va començar".Per a aconseguir-lo, ha d'aprendre a marxes forçades com funciona la indústria farmacèutica, ja que Tessa estava a punt de descobrir un escàndol i ell tendra que descobrir les complicitats del govern de Kenya i de la Gran Bretanya, el seu propi país. En el transcurs de la seva investigació descobrirà que el mòbil de l'assassinat està vinculat a l'ús del Dypraxa, un medicament contra la tuberculosi que s'està provant en la població de Kenya, posant en riscos les seves vides.
Des del meu punt de vista crec que és una pel.lícula escepecional,a mi m'agradat moltíssim i ens mostra les dues cares del món,el desenvolupat i el subsenvolupat.Pensò que reflecteix molt bé el que està passant en l'altra part del món i que la societat no som molt concients d'això.Crec que aquest film ens fa obrir els ulls i adonar-nos de moltes coses i que d'on uns governs,persones ,etc,treuen diners ,altres per exemple estan morint per sotmetre'ls a tractaments que proben amb ells per tal de que els ajudin una mica. Pensò que aquest món és injust i que tots tenim que intentar obrir els ulls i ajudar en el que podem.
També recomano aquesta pel·lícula a tots perquè és molt bonica,perquè els actors actuan molt bé i la banda sonora que s'escolta en el film trava molt amb l'argument de la história i amb el lloc on es troben,és a dir,a Kenya.
Sincerament no ús perdeu aquesta pel.lícula,si la veieun no us penedireu,però recordeu.. porteu-vos mocador!!
perquè en algun moment del film s'us saltaran les llàgrimes .

sara imbernón de blas ha dit...

La pel·lícula de ''El jardinero fiel'' em va agradar molt. Per això la recomano a tota la gent que no l'hagi vista perquè a través d'ella et mostra la manera que tenen de viure altres països amb una realitat molt cruel. Aquest va ser uns dels aspectes que més em va impactar de tota la pel·lícula, perquè no hi ha dret que uns països poguin viure tant bé i uns altres
amb unes greus condicions.
Amb aquestes imatges que surten a la pel·lícula veus una realitat que, a vegades, no en tenim en compte i que, llavors ens demostra que tenim que valorar més les coses que tenim cada dia i sense fer cap esforç, perquè hi ha unes altres persones que per aconseguir el que nosaltres tenim dia a dia, ho veuen imposible.

Des de el meu punt de vista, és molt emotiu aquest film perquè de vegades et surt alguna que altra llàgrima, llavors no us la podeu perdre!

Sara

Rocio Hernandez ha dit...

Com que crec que gairebé tots comentem l'argument intentaré que el meu comentari sigui una mica diferent.

Per començar diré que és una pel.licula ràpida, que no és aburrida en cap moment, que sempre hi ha acció i que és bastant interesant, durant tota la durada de la pel.licula mantenen una certa intriga que t'ajuda a mantenir-te molt atent.

La pel.licula m'ha agradat molt, perquè retracta molt bé la situació en que es troben aquests països, i com s'aprofiten d'aixo els paisos rics.

Per fer una petita aportació per la meva part, jo recomano que veieu la pel.licula ''amar peligrosamente'' una pel.licula on també s'escarba una mica en aquest tema, per donar a coneixer al poble dels països desenvolupats, les situacions precàries en les que han de viure altres pobles dels països en víes de desenvolupament.

AlejaNdra ha dit...

La pel•lícula de ‘’El jardinero fiel’’ em va agradar molt, per que em va fer veure la realitat des d'altre punt vista.
Aquest film ple de suspens, desencadena problemes que diàriament succeïxen al voltant de tot el món i que molta gent ignora.Podem veure clarament com el primer món abusa del tercer sense cap compassió dels més inocents.

Aquesta interessant pel•lícula té lloc al nord de Kenya i ens explica la història d'una activista, Tessa Quayle, casada amb el diplomàtic Justin Quayle un amant de les plantes.Tots dos conviuen en un feliç matrimoni. Però aquesta felicitat desapareix quan Tessa és violentament assassinada abans de donar a conèixer els esborronadors resultats de la seva investigació sobre les indústries farmacèutiques, les quals proporcionaven medicaments en proves a la població de Kenya per a experimentar amb ells.
Junstin investiga el brutal assassinat de la seva esposa, i descobreix la perillosa conspiració que destruirà la vida de milers d'innocents si no s'aconsegueix desemmascarar als culpables. Justin sent una gran impotència per la pèrdua de la seva estimada esposa,però la seva ràbia és més forta i fa que prengui la decisió d'acabar el que la seva dona no va poder.
Pel.lícules com aquestes són las que poden despertar la sensibilitat de qualsevol, amb uns paissatges i amb una banda sonora que li donen a la pel.lícula un ambient que ens mostra una realitat que alguns no volem veure i que ens fa valorar la vida que ara tenim.
Així que, si voleu saber com l'ésser humà es cobreix els ulls, davant la injustícia, la pobresa i la fam, NO us perdeu aquesta pel•lícula el seu inoblidable desenllaç et farà reflexionar.

Tania ha dit...

Bueno, simplemente haré un resumen de los sucesos más importantes para mí de El jardinero fiel, y daré una breve opinión sobre ella.
Esta película ofrece una curiosa mezcla de la historia de una pareja, Justin y Tessa, y la corrupción de una industria farmacéutica en África.
Tessa comienza una investigación para intentar descubrir las conspiraciones y mentiras que oculta una compañía farmacéutica, que repartía medicamentos contra la tuberculosis los cuales tenían importantes efectos secundarios y que provocaban la muerte en muchos casos.
Cuando descubren el interés de Tessa por los movimientos que se realizaban en dicha empresa, ésta es asesinada. Su marido, tras su muerte y después de saber la investigación que Tessa seguía y la causa de su muerte, decide continuar con la búsqueda hasta desenmascarar a la empresa farmacéutica y a los políticos que habían consentido todas esas trampas.

Después de ver El jardinero fiel pienso que quien aún no la ha visto no debería escatimar en hacerlo ya que aparte de la magnifica interpretación, los paisajes que se ven a lo largo del film y la música que acompaña, lo que la película transmite cuando se ven los niños enfermos, familias sin tener un techo donde vivir y secuencias en las que aparece África y la vida en esos territorios hace reflexionar y dar más valor a todo lo que te rodea.

Andrea ha dit...

La pel·lícula "El jardinero fiel" ens mostra principalment la part dolenta de la globalització. Y es que qualsevol decisió que es pren a un país, involuntariament o no, té efectes en els demés. Normalment, per no dir sempre, els que surten perjudicats són els països pobres, que per que nosaltres poguem viure com vivim han de viure miserablement.
Nosaltres aquest tema no ens el solem plantejar, ja que no ens perjudica directament.
El tema central del film, seria el de les multinacionals, en concret la corrupció de certa empresa farmacéutica.
És una pel·lícula dura. Ens mostra un món que res té a veure amb el nostre, la vida a Kenya.
És molt interessant perque a través de la trama i l'historia d'amor que explica podem veure com viuen a un país subdesenvolupat.

Personalment (tot i que ja us han destripat per complet la trama..jeje)animo a tothom a que la vegi. Estic segura de que provocarà el mateix efecte en vosaltres que en tots els meus companys. És una forta sacsejada per a nosaltres, acostumats a una vida plena de comoditats i despreocupats per la resta del món.
Us agradarà molt i també us farà pensar. Probablement el pitjor és aquesta impotència que sents al ficar-te de ple a la historia, saber que és real i que no està al nostre abast modificar aquest món que ens envolta.

Se que sóc una de les últimes i per tant, aquest escrit ja no té molt sentit, però recomano també que mentre llegiu els comentaris us posseu la música que han penjat de fons. Us asseguro que l'efecte és diferent.

Veieu-la!!

-Andrea-